İNSANİ YARDIM ÇALIŞMALARINDA ÇOCUK KORUMA’YA YÖNELİK ASGARİ STANDARTLAR REVİZYONU İSTİŞARE TOPLANTISI

Ankara, 19 Haziran 2018

ARKA PLAN

İnsani Eylemlerde Çocuk Koruma Asgari Standartlarının(İEÇKAS) amacı, çocukların korunması ile ilgili önlemler konusunun bütün insani eylemlerin merkezinde yer almasını sağlamaktır.

İnsani Eylemlerde Çocuk Koruma Birliği (İEÇKB) liderliğinde, Çocuk Koruma Asgari Standartları (ÇKAS) revize edilerek 2. Baskısının 2019 yılının son aylarında kullanıma hazır olması ile ilgili çalışmalar küresel olarak sürdürülmüştür. Bu kapsamda, Birlik şemsiyesi altında Çocuk Koruma Asgari Standartları (ÇKAS) küresel olarak yürütülen bir dizi istişare toplantısı ile revize edilerek taslak 2. versiyon oluşturulmuştur (Mart 2018).

Çocuk Koruma Birliği, taslak 2. versiyonunun farklı ülkelerde çocuk koruma alanında çalışan paydaşların katılımı ile istişare edilmesi ve ülke raporu olarak Çocuk Koruma Birliğine rapor edilmesi sürecinde, bu çalışma için Türkiye’den Nirengi Derneği’ne çağrı yapmıştır.

Nirengi Derneği, İnsani Eylemlerde Çocuk Koruma Birliği üyesidir.