SOLMAZ HAVUZ

Sayman

İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. 12 yıl felsefe öğretmeni olarak görev yaptı. Nirengi Psikolojik Danışma Merkezinde eğitim koordinatörü olarak çeşitli eğitim çalışmalarında eğitmenlik ve grup liderliği yaptı.

“Aile içi etkin iletişim” konusunda birçok seminerler verdi. Anne babalarla sorun çözümleme ve öfke yönetimi stratejileri konularında grup çalışmaları yaptı. Aile içi iletişimi geliştirmeye yönelik “ebeveyn rehberliği” grupları kurdu.

Güvenli davranış, etkin iletişim becerileri, çatışma yönetimi, beden dili, otorite ve güç, duygusal zeka, stres yönetimi, motivasyon, yaratıcılığa dokunmak, eğitimci eğitimi gibi çeşitli eğitimler verdi. UNICEF Türkiye’nin cinsiyet eşitliği, namus cinayetleri gibi psikososyal destek projelerine katıldı. Kırmızı Biber Derneğinin “Keten helva” projesinde çalıştı. Okul öncesi çocukların ebeveynlerine çocuk istismarı ve ihmali konularında bilgi ve eğitimler verdi. Selim Pars, Kültür Koleji, Robert College ve KA-DER, KAMER gibi resmi ve özel birçok kuruluşta eğitimler verdi.