ÇALIŞTAYLAR

ÇOK GEÇ OLMADAN, ÇOCUK İSTİSMARINA DUR DE!

12 KASIM 2020 İSTANBUL OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Derneğimiz ortaklığında yürütülen Çok Geç Olmadan programı kapsamında 12 Kasım 2020 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sn. Serkan Gür’ün ve 6 ilçeden 160 okul müdürünün katılımıyla Okul Müdürleri Strateji Toplantısı gerçekleştirdik.

Toplantıda 16-20 Kasım haftası ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 160 okuldan 10.000’in üzerinde idareci ve öğretmene yönelik gerçekleştirdiğimiz Çocuklar için Pozitif Gelişim eğitim programını ele aldık.

27 AĞUSTOS 2019 İSTANBUL OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

27 Ağustos 2019 tarihinde, İstanbul’da 5.-12 sınıf okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik yürüttüğümüz Çok Geç Olmadan İstanbul projesi kapsamında Pozitif Gençlik Gelişimi eğitimlerinin gerçekleşeceği Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Fatih, Zeytinburnu ve Güngören ilçelerinde bulunan okulların okul müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile bir araya geldik.

Pozitif Gençlik Gelişimi eğitimi hakkında bilgi verilen toplantıda, okullarda Ergen istismarı, Akran Zorbalığı ve Flört Şiddeti vakalarındaki mevcut uygulamalar ele alındı.

Toplantıda ayrıca 2018-2019 yılında gerçekleştirilen Pozitif Gençlik Gelişimi eğitimlerinin izleme ve değerlendirme sonuçları paylaşıldı. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde PGG eğitimine katılan 1600 öğretmen ve okul idarecesinin istismar, akran zorbalığı ve flört şiddeti konularında farkındalığını ölçmek için yapılan ön test uygulamasının sonucunda bilgi ve farkındalık düzeyi %6 olarak tespit edildi. Eğitimin sonunda gerçekleştirilen son test uygulamasında ise farkındalık yüzeyinin 90 puan artışla %96’ya yükseldiği tespit edildi.

14 KASIM 2018 İSTANBUL PAYDAŞ TOPLANTISI

Nirengi Derneği olarak, 14 Kasım 2018 tarihinde, İstanbul’da, Çok Geç Olmadan İstanbul Paydaş Toplantısını Sabancı Vakfı desteği ile gerçekleştirdik.

Paydaş toplantısında Bakırköy Çocuk İzlem Merkezi, Baro-Çocuk Hakları Merkezi, Bayrampaşa Çocuk Büro, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayrampaşa İmam Hatip Anadolu Lisesi, Bayrampaşa Meslek Teknik Anadolu Lisesi Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Adliyesi 1. Çocuk Mahkemesi, Gaziosmanpaşa Adliyesi 2. Çocuk Mahkemesi, İl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı, Kanuni Çocuk İzlem Merkezi, Ş.B.İ Eraz Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Sabancı Vakfı, Şehit Anil Kaan Aybek Ortaokulu, Şişli Çocuk İzlem Merkezi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile bir aradaydık.

30 EKİM 2018 İSTANBUL OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

30 Kasım 2018 tarihinde, İstanbul’da, Sabancı Vakfı tarafından desteklenen Çok Geç Olmadan İstanbul projesi kapsamında Pozitif Gençlik Gelişimi eğitimlerinin gerçekleşeceği 6 ilçe; Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Esenler, Eyüp Sultan, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde bulunan okulların okul müdürleri ile bir araya geldik.

Pozitif Gençlik Gelişimi eğitimi hakkında bilgi verilen toplantıda okullarda Ergen istismarı, Akran Zorbalığı ve Flört Şiddeti vakalarındaki mevcut uygulamalar ele alındı.

10 MART 2018 İSTANBUL ÇALIŞTAYI

Nirengi Derneği olarak, 10 Mart 2018 tarihinde, İstanbul’da, Çok Geç Olmadan Çocuk İstismarına Dur De İstanbul Atölye Çalışmasını Sivil Düşün AB Programı desteği ile gerçekleştirdik.

Söz konusu atölye çalışmasında, ilgili kamu kuruluşları ve STK temsilcileri ile üniversite ve özel sektör katılımcıları ile çocuk istismarı konusunu kurumlar arası ve disiplinler arası bir yaklaşım ile derinlemesine ele aldık.

PANELİSTLER ve KONULARI

Moderatör: Zeynep M. Sanduvaç, Nirengi Derneği