ÇOK GEÇ OLMADAN, ÇOCUK İSTİSMARINA DUR DE!

GEREKÇE

Nirengi Derneği ekibi olarak, istismara uğramış çocuklara ne kadar erken yardım edilirse, kendilerini onarmak ve şiddet döngüsünü kırmak için o kadar yüksek şansları olacağını inanıyoruz.

Her üç çocuktan birinin istismar mağduru olduğu ülkemizde, erken müdahale ile şiddetin kendini tekrar eden yapısının önlenebileceği gerçeğine odaklanıyoruz. Çocuk istismarının genel işaretlerini ve müdahale etmek için neler yapılması gerektiği konularında toplumsal farkındalık  oluşturarak, bir çocuğun hayatında çok büyük bir fark yaratabiliriz.

Ek olarak, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi ve sonuçlarıyla baş edilmesi için  sistematik, çoklu disiplinlerin yer aldığı bütüncül ve birleştirici bir anlayışa ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu nedenle çocuk ihmal ve istismarının önlenmesine destek vermek amacıyla savunuculuk çalışmaları yürütüyoruz.

EĞİTİMLER

Farklı illerde yürütülen eğitimlerle  1-4. sınıf öğretmenleri, veliler ve destek personeline çocuk ihmal ve istismarı, 5.-12. sınıf için aynı hedef kitleye ergen istismarı, akran zorbalığı ve flört şiddeti eğitimleri düzenliyoruz.

ÇALIŞTAYLAR

Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! projesi kapsamında ilgili paydaşlarla bir araya gelerek savunuculuk faaliyetleri sürdürüyoruz.

EĞİTİM TALEBİ

Nirengi Derneği ekibi ile bağlantıya geçerek okulunuzda, kuruluşunuzda veya mahallenizde eğitim organizasyonu talebinde bulunabilirsiniz.