HATAY İÇİN AVUKAT İŞ İLANI

Süre: 3 veya 6 ay

Lokasyon: Hatay

Görev ve Sorumluluklar

• Afet bölgesinde geçici yerleşim yerlerinde veya dağınık düzende yer alan kişilerle yüz yüze iletişim ile bildirim, müdahale, sağaltım aşamalarında yasal danışmanlık sağlamak.

• Türkiye’de afet alanındaki yasal düzenlemeleri yakından takip ederek dernek yönetim kurulunu bilgilendirmek.

• Afet bölgesinde başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere şiddet ve/veya istismar vakaları ile ilgili başvuruculara danışmanlık sağlamak.

• Danışanların haklara ve temel güvencelere erişimi konularında danışmanlık sağlamak.

• Gerekli hallerde bildirim süreçlerine katılarak(dilekçe örneği, yönlendirme vb.) vakayı yakından izlemek ve danışmanlık sağlamak.

• Danışanların yasal hakları konusunda bilgilendirme yapabilmeleri için proje ekiplerine(psikolog, klinik psikolog, sosyal hizmet uzmanı vb.) danışmanlık vermek ve yasal bilgi kapasitelerinin geliştirilmesinde görev almak.

• Nirengi bünyesinde ilgili kişilerle koordineli olarak vakalarla ilgili güncellenmiş raporları sunmak ve takiplerini yapmak.

• Vaka dosyalarının raporlanmasından ve güncel tutulmasından sorumlu olmak.

• Standart operasyon prosedürleri ve ilgili belgelerin iyileştirilmesi için geri bildirimde bulunmak.

• Gerektiğinde alandaki diğer paydaşlar ile düzenli toplantılara katılmak.

• Yukarıda belirtilen görev ve sorumluluklara ek olarak kişinin bilgi ve tecrübelerine bağlı olarak yeni görev ve sorumluluklar eklenebilir.

Aranan özellikler:

• T.C. vatandaşı olmak.

• Hukuk fakültesi mezunu olmak ve Türkiye’de geçerli avukatlık ruhsatına sahip olmak.
  • Afet hukuku alanında bilgi sahibi ve bu alanda en az 1 yıl deneyimli olmak.

• Kadın ve çocuk koruma mevzuatına hâkim olmak.

• Toplumsal cinsiyet eşitliği ve hassas gruplar konusunda koruma ve güçlendirme perspektifine sahip olmak.

• Kriz durumlarıyla baş edebilme ve danışanları/başvurucuları destekleyici müdahalede bulunabilme becerilerine sahip olmak.

• Hak temelli çalışmalara dair temel bilgi sahibi olmak.

• Bilgisayar ve Microsoft Office araçlarına hâkim, dijital becerileri güçlü olmak.

• Okuma-yazma-konuşma düzeyinde iyi derecede İngilizce bilmek.

• Ekip çalışmasına yatkın olmak.

• Gönüllü ya da profesyonel olarak daha önce STK’larda çalışmış olmak.

• İnsani yardım alanında özellikle de afet alanında deneyim sahibi olmak.

• Proje faaliyetlerine bağlı olarak esnek çalışma sürelerine uyum sağlayabilmek.

• Afet koşullarına bağlı olarak zorlu ortamlarda çalışma becerisine sahip olmak.

• İletişim yeteneği yüksek, akıcı, güvenli ve etkin konuşabilmek.

• Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

Çalışma Şekli:

Full-Time/Tam Zamanlı

Çalışma saatleri: Haftada 5 gün

Başvuru için:

• Başvurular, başvuru sırasına göre değerlendirilecek olup uygun görülen adaylarla başvuru süresi içerisinde ve takip eden günlerde çevrim içi görüşmeler yapılacaktır. Başvuru değerlendirilmesi olumsuz olan adaylara başvuru süreci ardından olumsuz dönüş yapılacaktır. Pozisyona uygun aday/adayların bulunması durumunda ilan kapatılacaktır.