Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile Stratejik İş Birliği ve Sivil Toplumu Güçlendirme Kapsamında Ortak Çalışma Protokolü

Şiddete ve istismara maruz kalan çocuklara yönelik çalışan Nirengi Derneği ve sokakta yaşayan suça sürüklenen çocuklarla çalışan Çorbada Tuzun Olsun Derneği, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde daha çok çocuğa bütüncül bir yaklaşımla destek sağlamak için bir araya gelerek Stratejik İş Birliği ve Sivil Toplumu Güçlendirme Kapsamında Ortak Çalışma Protokolü imzaladı.

İş birliği protokolü çerçevesinde Çorbada Tuzun Olsun Derneği sahada karşılaştığı ilgili vakaları, Derneğimizin istismar ve şiddet mağduru çocuklara ücretsiz yasal danışmanlık ve psikososyal destek sağladığı Nirengi Derneği İstismara Karşı Destek Hattı’na yönlendirerek çocukların en kısa sürede koruma altına alınması konusunda birlikte çalışmayı, Derneğimiz de sokakta yaşayan evsiz çocukların üstün yararının ve haklarının korunması, toplumda yer edinebilmeleri ve sosyal uyumlarının sağlanabilmesi konularında Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile birlikte çalışmayı karşılıklı taahhüt etti.

Yönetim Kurulu Başkanımız İdil Türkmen Ayaydınlı imza töreninde “Nirengi Derneği ve Çorbada Tuzun Olsun Derneği iş birliği, daha çok çocuğa zaman geçirmeden, ihtiyaçları doğrultusunda, kaliteli ve hesap verebilir bir hizmet sunacaktır. Bu iş birliği aynı zamanda kurumlar arası ve kimseyi dışarıda bırakmama yaklaşımı ile sivil toplum için örnek alınabilir ve ölçeklenebilir bir model olacaktır.” dedi.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Türker, imza töreninde “Sokağı bir kaçış gören çocukların, sokakta karşı karşıya kalacakları istismardan, şiddetten ve suçtan korunmalarının sağlanması hepimiz için hassas ve önemli bir konu. Çorbada Tuzun Olsun Derneği olarak yapacağımız iş birliğiyle sahada karşılaştığımız çocukların koruma altına alınmalarını, ilgili kurumlara doğru şekilde yönlendirmelerini ve sosyal uyumlarının sağlanmasını Nirengi Derneği’nin uzmanlığında gerçekleştireceğiz.” dedi.